Fastfoodketen Wendy's is het jongste slachtoffer in een lange serie winkelketens die verwikkeld raken in een hackschandaal. Er is nog weinig bekend over wat er is gebeurd en hoe, maar de financiële schade loopt nu al fors op.

Een creditcard-CEO die anoniem wenst te blijven informeerde Beveiligingsjournalist Brain Krebs  dat de schade nu al 5 tot 10 keer hoger lijkt te liggen dan na de Target-hack - een van de grotere creditcardberovingen uit de geschiedenis.

De oorzaak van de fraude is nog niet gevonden, maar er is wel een gemeenschappelijke deler: klanten betaalden bij filialen van fastfoodketen Wendy's. Gezien de schademeldingen gaat het niet zomaar om individuele filialen die zijn gehackt. Daarmee lijkt het erop dat net als bij Target kassasystemen (PoS) structureel zijn gekraakt. Interessant detail is dat de VS vorig jaar officieel is overgestapt op EMV, maar in de praktijk is het vaak nog niet ingeschakeld. De Target-hack zorgde eindelijk voor politieke druk om nu eindelijk eens over te stappen op EMV en de Wendy's-zaak lijkt zich te ontvouwen als een nieuw breekpunt om die laatste push naar 'het nieuwe pinnen' te veroorzaken.

Alles bij de bron; WebWereldAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha