De FBI zou vorig jaar een Amerikaanse universiteit 1 miljoen dollar hebben betaald voor het aanvallen van Tor-gebruikers, om zo mensen te vinden die ze konden aanklagen wegens misdrijven, zo meldt het Tor Project, de organisatie die het Tor-netwerk onderhoudt...

...Volgens het Tor Project ging het waarschijnlijk om een sleepnet dat de onderzoekers uitgooiden, om zoveel mogelijk informatie over gebruikers te verzamelen dat vervolgens door de FBI kon worden gebruikt. Daarbij was de actie niet alleen tegen criminele gebruikers van het Tor-netwerk gericht, maar tegen alle gebruikers. "Deze aanval overschrijdt de cruciale lijn tussen onderzoek en het in gevaar brengen van gebruikers", zegt Roger Dingledine, medeontwikkelaar van Tor. Hij stelt dat de aanval ook een precedent schept waarbij burgervrijheden onder vuur liggen door opsporingsdiensten die hun politiewerk aan universiteiten uitbesteden. 

"Als een dergelijke FBI-aanval via een universiteitsproxy wordt geaccepteerd, heeft niemand op internet de bescherming van het 4e amendement en loopt iedereen risico."

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha