Drie mannen worden verdacht van de grootste hackoperatie in de VS ooit. Het trio stal bankgegevens van miljoenen mensen en bedrijven. Eén van hun doelwitten was JP Morgan Chase. De data verkochten ze door aan een netwerk van medeplichtigen, waarmee ze miljoenen dollars winst maakten. 

De drie liepen tegen de lamp nadat ze hadden opgeschept over hoe ze erin geslaagd waren een van de meest beveiligde netwerken ter wereld te hacken. "Ze pleegden een van de grootste diefstallen van financiële data ooit. Het gaat hier niet om het hacken met het oog op snelle winst, maar om het hacken ter ondersteuning van een uitgebreid crimineel conglomeraat", stelde de federale aanklager tijdens de opening van de rechtszitting in New York.

"Dit was hacken als een businessmodel, grensverleggend in die zin dat ze op een geraffineerde manier niet-openbare gegevens hackten". De Britse veiligheidsexpert Graham Cluley verklaart in The Independent dat de drie zich niet zomaar bezighielden met kredietkaartfraude. "Wat zij deden, was in wezen aandelenfraude. Ze stalen informatie over bedrijven en bedrijfsresultaten. Met die voorkennis konden ze miljoenen winst maken". 

Alles bij de bron; HLN


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha