Tiener zat achter hartaanval Steve Jobs

Het gerucht dat Steve Jobs begin deze maand een hartaanval zou hebben gehad, is de wereld in geholpen door een tiener. De roddel die er voor zorgde dat Apple’s aandelen tijdelijk kelderden, verscheen voor het eerst op CNN’s burgerjournalistieke website iReport. Na wekenlang onderzoek blijkt dat het de 18-jarige niet om financieel gewin te doen was.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is nog bezig met het onderzoek naar de motieven van de tiener die het verhaal op CNN’s iReport zette. De commissie wil de identiteit van de burgerjournalist, die het verhaal onder de alias Johntw plaatste, niet bekend maken.

‘Een insider heeft me verteld dat de paramedici werden geroepen, nadat Steve klaagde last te hebben van ernstige pijn in de borst en kortademigheid’, schreef de tiener begin oktober. ‘Mijn bron wil anoniem blijven, maar is behoorlijk betrouwbaar.’


Steve's reactie vorige week op de geruchten rond zijn gezondheid.


Volgens CNN is iReport een plek voor ongefilterd en niet gecheckt nieuws en worden geen garanties gegeven over de inhoud ervan. Nadat Apple het verhaal begin deze maand ontkende haalde de nieuwszender de ‘frauduleuze inhoud’ van de site en sloot het account van de geruchtenmaker.


artikel afkomstig van www.bright.nl

Posted: 2008-10-24 15:25:06

Read Full Article

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha