Deze week werd door verschillende websites en media gemeld dat de politie serieuze interesse in de software van het Italiaanse HackingTeam zou hebben, maar dat is niet waar, zo laat de politie Oost-Nederland in een verklaring weten.

Een hacker slaagde erin toegang te krijgen tot een grote hoeveelheid gegevens van HackingTeam en zette die online. In de data ook meer dan 1 miljoen e-mails die WikiLeaks online zette en door iedereen zijn te doorzoeken. In de e-maildatabase werden ook verschillende e-mails van en naar de Nederlandse politie en Belastingdienst ontdekt.

Daarin laat een politiemedewerker weten dat de politie de Galileo-oplossing (pdf) van HackingTeam heeft besproken en er nog contact met het Italiaanse bedrijf zal worden opgenomen.

Naar aanleiding van berichtgeving door Omroep Gelderland, dat liet weten dat de politie serieuze interesse in de software van HackingTeam had, heeft de politie Oost-Nederland een verklaring gegeven. Daarin wordt gesteld dat er geen interesse was en er ook niet met het bedrijf in zee is gegaan. "Het contact dat we met dit bedrijf hadden was kortstondig en puur oriënterend en werd al snel beëindigd", aldus de politie, die verder stelt dat er vaker met bedrijven contact wordt opgenomen. Het contact tussen de politie en HackingTeam kwam waarschijnlijk tot stand door een bezoek aan een beurs, waarna een accountmanager van HackingTeam de politiemedewerker benaderde.

"De politie zal nog wel vaker een mail sturen naar bedrijven die zich specialiseren op het gebied van IT. We hebben als politie namelijk ook een taak in de virtuele wereld en als we die goed willen vervullen (binnen wet- en regelgeving) moeten we ons blijven oriënteren op technologische ontwikkelingen en de markt. Dat blijven we doen."

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha