Google volgt nu gebruikers van een Android-telefoon en kruist de bemachtigde gegevens met geolocalisatie-applicaties, en Apple heeft een databank opgericht samengesteld op basis van logs van wifi-gegevens. daarnaast zijn er nog tientallen andere Amerikaanse bedrijven die dergelijke praktijken bedrijven.

En het is Facebook die de informatie van uw telefoon doorspeelt, door deze te koppelen aan de plaats waar u zich op een bepaald moment bevindt. Waarom? Voor marketingdoeleinden natuurlijk, maar ook: om u te bespioneren.

Er zijn drie manieren waarmee u bespioneerd wordt: via GPS, GSM en… via wifi.
Wist u dat Microsoft bijvoorbeeld een akkoord heeft gesloten met Navizon? Dat bedrijf beheert databases bestaande uit zowel wifi-gegevens, gegevens afkomstig van uw telefoon en GPS-gegevens van gebruikers van de software Navizo. RIM (Blackberry) geeft eveneens toe dat het telefoon- en gps gegevens gebruikt.

En tot slot verzamelen (onder andere) Apple, Google en Navizon MAC-adressen (Media Access Control) die gebruikt worden om draadloze routers te identificeren. Ze verzamelen ook data met betrekking tot de signaalsterkte van netwerken.

Bent u zeker dat u niets te verbergen heeft?

Bron van dit artikel; www.digimedia.be