Telenet blijkt al veel langer bittorrentverkeer te vertragen. In een internationale vergelijking valt op dat de praktijk al zeker sinds 2008 wordt gehanteerd. De feiten, die werden opgemerkt door Userbase, zijn becijferd door het Measurement Lab (MLab). Met hun testmodule, die de naam Glasnost draagt, kunnen gebruikers nagaan of hun provider bittorrentverkeer vertraagt of blokkeert.

Telenet bevestigde deze zomer dat het torrentverkeer limiteert bij bepaalde klanten op bepaalde momenten van de dag. Maar de provider verdedigde zich door te zeggen dat het om een test gaat om internetverker zo efficiënt mogelijk af te handelen. De vraag is nu in welke mate je nog kan spreken van een test nu blijkt dat de praktijk al zeker sinds 2008 wordt toegepast. 

In Duitsland vinden we vergelijkbare cijfers terug bij Kabel Deutschland. In Nederland springt UPC, van hetzelfde moederbedrijf als Telenet, er lichtjes bovenuit, al zijn de percentages in Nederland lager. In de VS is het Clearwire dat de snelheid bij een deel van zijn klanten beperkt. 

Alles bij de bron; zdnet.be