PvdA-fractieleider Diederik Samsom zet alles op alles om gevoelige informatie over hem en zijn partij binnenboord te houden. Samsom gaat daarin kennelijk zo ver, dat hij heeft geprobeerd om de belgeschiedenis van alle fractieleden boven tafel te krijgen. Een bron binnen de PvdA-fractie vertelde vorige week over een mogelijke liefdesaffaire van Samsom.

Daarop zou Samsom ernstig paranoïde hebben gereageerd. Hij wilde de Vodafone-abonnementen van alle fractieleden inzichtelijk krijgen, om de mol te ontmaskeren. Dat heeft persbureau Novum Nieuws vernomen uit 'welingelichte kringen rond de fractie'.

De Telegraaf onthulde vrijdagochtend al dat fractievergaderingen van de partij op band worden opgenomen. Morrende Kamerleden worden later met eerdere uitspraken geconfronteerd in een poging ze 'in het gareel te krijgen'. Zo zijn zes Kamerleden die zich verzetten tegen de strafbaarstelling van illegaliteit, onlangs met goedvinden van partijleider Samsom geconfronteerd met het afspelen van zo’n bandopname. Die was in oktober gemaakt tijdens de vergadering waarin de fractie groen licht gaf voor het regeerakkoord.Het tekent de verziekte sfeer binnen de partij.

Alles bij de bron; Telegraaf & Telegraaf