Het ministerie van Justitie en Veiligheid denkt over het inhoudelijk scannen van internetverkeer om zo beter de verspreiding van kinderporno aan te kunnen pakken. Donderdag werd er in de Tweede Kamer gedebatteerd over een internetfilter.

Tijdens het debat gaf staatssecretaris Fred Teeven aan de optie om te screenen middels Deep Packet Inspection (DPI). Dat houdt in dat het verkeer tussen zender en ontvanger inhoudelijk geanalyseerd wordt. Het ministerie laat echter met druk weten dat er nog geen besluit is genomen. “Er wordt wel in die richting gedacht, maar we gaan dit eerst bekijken en reageren in februari 2011 inhoudelijk naar de Kamer.”

Lees alles bij de bronnen; webwereld , tweakers & nu.nl 

Tweakers meldt;

Deep packet inspection is in potentie een stuk privacygevoeliger dan de eerder voorgestelde methode, vooral als naast de header van een pakket ook de payload wordt geïnspecteerd. Daarnaast zouden internetproviders, die nu al gegevens over het internetgebruik van hun klanten moeten bijhouden, waarschijnlijk fors moeten investeren in hardware om al het internetverkeer te kunnen controleren.

 

Jeaninne Hennis meldt via twitter;

Nav alle berichten over inzet DPI (24/7 tappen) - Stas Teeven laat net weten dat dit niet zijn standpunt is *haalt opgelucht adem* ;-)

En webwereld meldt wie het initiatief nam...Justitie: SP vroeg naar permanente internettap


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!