Google was zich ervan bewust dat een van zijn werknemers een omstreden functie in Street View had ontwikkeld waardoor er zonder toestemming gegevens van internetgebruikers werden verzameld. Het internetbedrijf heeft altijd ontkend dat het wist waar de medewerker mee bezig was. Dat schrijft The LA Times op basis van het volledige onderzoek van de Federal Communications Commission (FCC) dat zaterdag vrijgegeven werd.

In het rapport staat ook dat de werknemer in oktober 2006 een document heeft ingediend waarin precies stond wat hij van plan was. Managers van het Street View-project hebben de FCC- onderzoekers verteld dat ze het voorstel nooit gelezen hebben. Een senior manager van Street View zei dat hij het document al had goedgekeurd voordat het geschreven was.

De zoekgigant heeft altijd beweerd dat het fouten waren van een ongeautoriseerde ontwikkelaar en dat de data niet is gebruikt voor zijn producten. In het onderzoek staat echter dat de data offline geanalyseerd zou worden voor gebruik in andere initiatieven. 

Alles bij de bron; nu 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!