CustomerFirstOp het gebied van mobiele privacy nemen mensen veel risico. Ze gebruiken onbeveiligde, openbare WiFi-netwerken, bezoeken onbekende websites op hun smartphone en laden hun toestel op bij openbare oplaadpunten. Dit blijkt uit een onderzoek van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout onder 1.000 smartphonegebruikers.

Wanneer een smartphone gehackt wordt kan dit zowel zakelijk als persoonlijk grote problemen opleveren, mensen slaan namelijk steeds meer zakelijke en persoonlijke gegevens op hun smartphone. Als een hacker toegang krijgt tot een telefoon, kan hij ook toegang krijgen tot de e-mail, bankrekeningen en overige applicaties en websites waarvoor een login gebruikt wordt.

Simonly.org raadt smartphonegebruikers aan om in ieder geval een pincode of een wachtwoord in te stellen en om op openbare netwerken online shoppen en het gebruik van e-mail of sociale media te beperken. Ook is het verstandig om browsergeschiedenis regelmatig te verwijderen en locatievoorzieningen uit te schakelen. Op mobiele telefoons worden tegenwoordig veel belangrijke gegevens opgeslagen, deze apparaten vereisen dan ook net zo veel bescherming als pc's en laptops.’

Alles bij de bron;