In 1995 eiste de Amerikaanse regering een verbod op sterke encryptie en wilde het een backdoor aan bestaande communicatie-producten toevoegen, een situatie die weer helemaal terug is.

Professor Jonathan Zittrain wijst erop dat de communicatie van BlackBerry-gebruikers helemaal niet zo goed beveiligd is als veel mensen denken. Slechts een klein aantal van de berichten is wel goed versleuteld, en dat zijn de e-mails en chatberichten die via de BlackBerry Enterprise Service (BES) voor bedrijven worden verstuurd. Zittrain heeft in de normale BlackBerry Internet Service (BIS) die de meeste consumenten gebruiken veel minder vertrouwen. 

"Het subtiele verschil tussen BES en BIS is een waarschuwing dat gebruikers sceptisch moeten zijn over wat voor bescherming ze krijgen", aldus de Electronic Frontier Foundation (EFF). Wat betreft de recente ophef over de versleuteling van berichten doet dit de EFF aan de "crypto-oorlog" van de jaren 1990 denken. Toen probeerde de Amerikaanse overheid sterke encryptie uit de handen van het publiek te houden.

Lees het volledige artikel bij de bron; www.security.nl


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha