Een computer-beveiligingsexpert zegt dat hij een apparaat heeft gemaakt waarmee hij verschillende soorten mobiele telefoons kan afluisteren. Volgens de hacker kost het materiaal voor zijn machine slechts $1,500 terwijl commerciele versies meer dan $100.000 kosten.

Hacker Chris Paget stond op het punt zijn apparaat te tonen tijdens de DefCon-conferentie in Las Vegas toen de federale politie hem liet weten dat zijn handelingen in strijd zouden zijn met afluister-wetten.

Zijn onderzoek toont aan hoe goedkoop dergelijke apparaten te maken zijn met instrumenten die gewoon worden via internet te koop zijn.

Bron; www.spitsnieuws.nl  een veel uitgebreider artikel staat op www.tweakers.net

Chris gebruikte tijdens zijn demonstratie twee richtantennes, waarbij via software op een aangesloten laptop een gsm-mast werd geëmuleerd, zo schrijft Wired. Door het gsm-signaal sterker te maken dan die van reguliere gsm-masten, kunnen gsm-telefoons zelf verbinding gaan zoeken met de afluisterkit.

Om de Amerikaanse telecomwetten niet te overtreden, gebruikte Paget de 900MHz-frequentie die in Europa veel gebruikt wordt voor gsm-verkeer. Bij zijn presentatie lukte het Paget om een dertigtal gsm-toestellen verbinding te laten maken met zijn afluisterkit die slechts een zendvermogen had van 25mW. Gebruikers met een mobieltje die probeerden te bellen, kregen een ingesproken bericht te horen met de melding dat het gesprek werd opgenomen. 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha