In de moderne tijd is het niet meer staat tegen staat, maar individu tegen staat. Wij moeten in de 21ste eeuw allemaal zelf zorgen voor onze veiligheid en privacy, want van de overheid, zeker de Nederlandse, valt op dat gebied niets te verwachten. Daar zijn enkele veelbelovende methoden voor, waaronder een app uit Zwitserland, MyEnigma, The secure messaging app. Die versleutelt onze chats en berichten zodanig dat zelfs de NSA er niks mee kan....

...Wie nu nog chat met WhatsApp of mailt met Gmail, kan eigenlijk net zo goed een briefje schrijven naar de Amerikaanse overheid met het verzoek afgeluisterd te worden. WhatsApp neemt niet eens de moeite om zijn teksten te versleutelen, en bovendien staan de servers van dat bedrijf, net als die van Google, in Amerika zelf. Daar moeten we dus van af. Dat geldt natuurlijk ook voor de maildiensten van Microsoft, Yahoo en Facebook. De signalen worden steeds sterker dat veel Europeanen helemaal klaar zijn met die bedrijven en op zoek gaan naar alternatieven.

Het is geen toeval dat MyEnigma op de markt is gekomen op het hoogtepunt van het PRISM-schandaal. Wat dit alternatief zo aantrekkelijk maakt, is dat de servers voor de chatdiensten ook daadwerkelijk in Zwitserland staan. En zoals bekend zijn de Zwitsers uiterst terughoudend met het afgeven van privacygevoelige informatie. En voor wie de moeite neemt om even in de Playstore rond te neuzen: er zijn sinds kort meer van dit soort programma’s op de markt, ook voor de Apple-gebruiker.

Alles bij de bron; HPdeTijd


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha