In september raakte bekend dat de federale politie moest stoppen met automatische gezichtsherkenning op Brussels Airport. De software die de gezichten van reizigers screent, werd er sinds 2017, na de aanslagen van 22 maart 2016, getest. Maar de privacywaakhond van de politie, het Controleorgaan op de Politionele Informatie, vond dat voor het gebruik onvoldoende wettelijke basis was.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem laat nu weten dat de politie toch nog aan gezichtsherkenning wil doen. Dat antwoordde De Crem op vragen van meerdere Kamerleden. 'Bij dat soort biometrische gegevensverwerkingen, specifiek door gezichtsherkenning, kan efficiëntiewinst worden geboekt door de veiligheidsdiensten. Dat is  een interessant hulpmiddel voor de ondersteuning van hun corebusiness, namelijk het zoeken van een persoon', zei de minister...

...Vorige maand raakte bekend dat de gezichtsherkenning van de Londense politie meer onschuldigen identificeert dan verdachten. Uit de screening van 8.600 voorbijgangers kwamen acht alerts, maar slechts één persoon was correct geïdentificeerd.

Alles bij de bron; deTijd