Burgemeester Ahmed Marcouch mag straks ook gebruikmaken van mobiel cameratoezicht in Arnhem. Daarvoor hoeft de gemeenteraad alleen maar één woordje uit de regels te schrappen: 'vaste' dat nu nog voor 'cameratoezicht' staat. En daar bleek een meerderheid toe bereid.

Scott van den Broek (CDA) vindt het een mooi voorstel; 'Het stelt de burgemeester in staat om ruimer om te gaan met de huidige camerabewaking.' Ook verwijst Van den Broek naar recente incidenten op onbewaakte fietspaden. 'Het zou mooi zijn als we daar meer beveiliging toe kunnen passen.' Een kritische noot is te horen van Leo de Groot (Partij voor de Dieren). Volgens hem is moeilijk objectief vast te stellen 'waar het precies nodig is'. Hij vindt dat de rechter dat moet doen. Ook privacy is voor De Groot 'een pijnpunt'.

'Daar waar we camera's plaatsen, moet er wel voldoende wettelijke basis zijn', aldus Marcouch. 'We doen dat niet zomaar omdat een aantal bewoners erom vragen.' Daarvoor moet er volgens hem 'nogal wat aan de hand zijn'. Volgende week stemt de gemeenteraad over het voorstel.

Alles bij de bron; omroepGelderland