De Schotse politie gaat drones met gezichtsherkenning inzetten om vermiste personen te vinden. De drone gebruikt een krachtige camera en een hittesensor om de omgeving in de gaten te houden. De gebruikte herkenningssoftware is compact genoeg om op een smartphone te draaien.

Volgens de BBC wordt een neuraal netwerk ingezet om de beelden te analyseren, waarbij op een afstand van 150 meter een persoon gespot en herkend kan worden. Na meerdere vluchten heeft de software geleerd om mensen, auto’s en andere objecten van elkaar te onderscheiden. De gezichtsherkenning wordt alleen geactiveerd als er een mens is gespot.

De politie benadrukt dat de drone niet bedoeld is om mensen mee te bespioneren. Het apparaat zal vooral worden gebruikt om bijvoorbeeld vermiste kinderen of kwetsbare personen te vinden.

Volgens de Schotse politiemacht is er geen reden tot privacyzorgen, omdat de werking van de machine duidelijk wordt uitgelegd. Daarnaast is de drone vrij luid, waardoor iedereen zou weten wanneer de gadget nadert.

Alles bij de bron; RTLZ