In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de beveiliging en privacy van de buurtapp Nextdoor. Via de app kunnen gebruikers met mensen in hun buurt berichten uitwisselen.

Het is echter eenvoudig om toegang tot buurtgroepen te krijgen en zo uitgewisselde berichten te zien of dat buurtbewoners bijvoorbeeld op vakantie zijn, zo liet televisieprogramma Radar eerder deze week zien. PvdA-Kamerlid Moorlag wil naar aanleiding van de uitzending opheldering van minister Dekker voor Rechtsbescherming en minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Dekker en Ollongren hebben drie weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Deze week uitte ook Bits of Freedom kritiek op de app. "Opvallend is dat een aantal politieregio’s en gemeenten de app actief gebruiken en zelfs promoten. Politie waarschuwt voor Nextdoor, maar maakt er ook reclame voor. Het is echt onwenselijk dat de politie en overheden een app van een commercieel bedrijf promoten dat tot doel heeft zoveel mogelijk informatie uit haar gebruikers te zuigen. Dit is helemaal niet in het belang van de burger, dus het lijkt ons dat deze politieregio’s en gemeenten moeten worden teruggefloten", aldus Barry Smit van de burgerrechtenbeweging.

Alles bij de bron; Security