De Britse privacywaakhond ICO is bezorgd over het gebruik van live gezichtsherkenningstechnologie door vastgoedbedrijven in Londen en is een onderzoek hiernaar gestart. Maandag werd bekend dat de eigenaar van een locatie in King's Cross de technologie inzet om dagelijks duizenden mensen te scannen. 

"Het scannen van mensen hun gezichten als ze hun dagelijks leven leiden, om ze te kunnen identificeren, is een potentiële dreiging voor de privacy waar we ons allemaal zorgen over moeten maken. Ik maak me ernstig zorgen over het groeiend gebruik van gezichtsherkenningstechnologie in openbare ruimten, niet alleen door de politie, maar ook steeds vaker door de private sector.", aldus de Britse Informatiecommissaris Elizabeth Denham

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media is de ICO een onderzoek gestart naar het gebruik van live gezichtsherkenning in King's Cross. De bedrijven in kwestie zullen moeten laten wetten hoe de technologie wordt ingezet. Daarnaast zal de ICO het systeem en het gebruik ter plekke inspecteren om te controleren of het aan de Britse privacywetgeving voldoet.

Alles bij de bron; Security