Facebook brengt Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger, op technisch vlak samen. Het is begonnen met het linken van de chatdiensten in Instagram en Facebook Messenger. Dat schrijft nieuwsagentschap Bloomberg op basis van ingewijden. Bedoeling is dat Instagram-gebruikers zo kunnen chatten met mensen op Facebook Messenger. Beide platformen zijn op dit moment nog volledig gescheiden.

Vorig jaar besloot CEO Mark Zuckerberg dat gebruikers van zijn verschillende platformen, zoals Instagram, WhatsApp en Messenger, met elkaar moeten kunnen babbelen, ongeacht het platform waarop ze zitten. Daartoe moet de back-end van de verschillende diensten met elkaar geïntegreerd worden.

De beslissing kreeg kritiek omdat daarmee ook de data van de verschillende diensten kan worden samengebracht. De FTC, de Amerikaanse kartelwaakhond, startte een onderzoek naar het aankoopbeleid van Facebook, waarmee het onder meer wil kijken of het WhatsApp en Instagram heeft gekocht in een poging eventuele concurrentie tegen te gaan. Met een eengemaakte back-end, zou er alvast op technisch vlak een drempel zijn om de bedrijven op te splitsen. 

Alles bij de bron; Knack