Meerdere vakantiegangers die bij Neckermann hebben geboekt, hebben bericht ontvangen waarin staat vermeld dat er eind mei is ingebroken in het hoofdkantoor, waarbij onder andere verschillende bedrijfscomputers, laptops, mobiele telefoons en andere apparaten zijn gestolen. Op een computer stond een bestand met namen van klanten, hun adres, en de periode dat ze op vakantie zijn.

Een woordvoerster van Thomas Cook – waar Neckermann onder valt – bevestigt de inbraak. Opmerkelijk is dat Neckermann in het bericht aan de getroffen klanten spreekt van een gering risico op ’identiteitsfraude of oplichting’, terwijl reizigers vooral een inbraak vrezen in de periode dat ze aan het strand liggen of in hun hotel ver weg slapen.
 

„Alle reisgegevens van mensen liggen op straat!”, meldt een van hen verontwaardigd aan De Telegraaf. „Wanneer de inbrekers aan deze gegevens komen, weten ze dus precies wanneer mensen op vakantie zijn, zodat ze kunnen inbreken.” De woordvoerster kan dat inderdaad niet uitsluiten.

Alles bij de bron; Telegraaf