De Amerikaanse douane heeft duizenden foto's van reizigers gelekt die de Verenigde Staten in- of uitgingen, zo heeft de instantie bekendgemaakt. Het gaat om foto's van mensen in auto's, waarop ook het kentekennummer van het voertuig zichtbaar is.

De Customs and Border Protection maakt uitgebreid gebruik van camera's die mensen bij de grens of op het vliegveld filmen. De foto's in kwestie zouden van één niet nader genoemde grensovergang zijn en een periode van anderhalve maand beslaan. De afbeeldingen werden gestolen bij een onderaannemer die de foto's tegen de regels van de overheidsinstantie in op het eigen netwerk had opgeslagen. Daar werden ze vervolgens door een aanvaller gestolen. 

De naam van deze partij is niet bekendgemaakt, maar in een persverklaring die de Washington Post  ontving stond de naam Perceptics vermeld. Dit is een Amerikaanse fabrikant van kentekenlezers. Vorige maand werd bekend dat aanvallers bij het bedrijf naar verluidt honderden gigabytes aan bedrijfs- en klantgegevens zouden hebben buitgemaakt.

Alles bij de bron; Security