Het gemeentebestuur is van plan om bewakingscamera’s te installeren aan alle gemeentelijke gebouwen in Pittem. Dat zei de burgemeester na een vraag van een raadslid over de recente inbraakgolf in de gemeente. 

Burgemeester Delaere antwoordde dat de politie de camerabeelden die tijdens een van die inbraken gemaakt werden onderzocht heeft. “Wel kan ik zeggen dat camerabewaking wel degelijk nut heeft. Ik raad bedrijven en particulieren aan om zeker niet te aarzelen om camera’s in te zetten. In datzelfde verband kan ik nu al zeggen dat we ook met de gemeente verder gaan inzetten op camerabewaking.”

Delaere wil nu in overleg met de politie een cameraplan uitrollen en meer camera’s voorzien in de gemeente. “Op dit moment hangen er al bij het OCMW, het gemeentehuis en Zaal De Fontein, maar we willen ook inzetten op camera’s aan de andere gemeentelijke gebouwen zoals de sporthal en Zaal De Magneet. Per slot van rekening bieden ze niets dan voordelen. Het ontradend effect alleen al is heel sterk. En als er iets gebeurt, dan kunnen de beelden enorm helpen om de daders te vatten.”

Alles bij de bron; HLN