Tilburgers en bezoekers van Tilburg moeten het stellen zonder gratis WiFi in o.a. de Binnenstad. De gratis WiFi voldoet niet aan de privacywetgeving, en dus is het niet acceptabel als service van de gemeente Tilburg.

"Het feit dat er nu nergens meer gratis openbare WiFi beschikbaar is, vinden wij ook erg vervelend. We kijken nu of we (snel) een passend oplossing kunnen aanbieden die wel privacy-proof is." licht een woordvoerder van de gemeente Tilburg toe.

"Maar hoe zit het dan met al die camera's waar Tilburg vol mee hangt. Mogen die dan wel?"

Uit navraag blijkt dat dit wel mag, want: "De camerasystemen leggen geen persoonsgegevens of andere data vast. Ze zijn niet voorzien van software voor gezichtsherkenning of het registreren van biometrische gegevens. De opgenomen beelden zijn eigendom van de politie en worden 28 dagen bewaard en dan vernietigd. 

Uit de richtlijn van de Autoriteit Persoonsgegevens volgt dat camerabeelden tot maximaal 4 weken kunnen worden bewaard, tenzij een bepaald incident is vastgelegd, zoals een strafbaar feit of een verzekeringskwestie. Dan mag de organisatie de beelden bewaren totdat het incident is afgehandeld.

Alles bij de bron; Tilburgers