Vier metrostations in de Chinese stad Guangzhou, waar meer dan 14 miljoen mensen wonen, worden vandaag voorzien van gezichtsherkenningssystemen. Volgens het metrobedrijf moet dit de veiligheidscontroles versnellen. Deelname aan het nieuwe systeem is vrijwillig.

Gebruikers die willen deelnemen moeten zich eerst via de app van het metrobedrijf registreren met hun naam en andere gegevens, alsmede een foto uploaden. Vervolgens kunnen deze gebruikers van de aparte beveiligingsrij gebruikmaken. Het systeem zal de gebruikers automatisch herkennen, aldus het metrobedrijf. Als het nieuwe systeem naar behoren werkt wordt het naar alle andere metrostations in de stad uitgerold.

Verschillende metroreizigers hebben via Chinese social media kritiek op het gezichtsherkenningssysteem geuit. Het metrobedrijf laat echter weten dat het registratieproces vrijwillig is en verzamelde informatie alleen voor veiligheidscontroles wordt gebruikt en niet zal worden gedeeld met partnerbedrijven. Het nieuwe systeem zal naast de traditionele veiligheidscontroles worden ingezet.

Alles bij de bron; Security