Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel van een paar jaar geleden werd een voorstel gedaan om vingerafdrukscans toe te voegen aan de Belgische ID-kaart. Het duurde echter niet lang voor de Privacycommissie dit sterk afraadde, omdat het niet in lijn is met de privacywetgeving en overbodig was. Deze tegenstand blijkt echter vergeefse moeite te zijn.

Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken, heeft nu namelijk besloten om toch door te gaan met de maatregel en heeft een wetsontwerp hiervoor opgesteld. Volgens dit wetsontwerp moet iedereen die vanaf april 2019 een nieuwe Belgische ID-kaart verkrijgt zijn vingerafdrukken achterlaten.

Intussen heerst er reeds een algemene negatieve tendens bij de Belgische bevolking door de invoering van deze wet. Mensen zijn namelijk nogal gesteld op hun privacy en gezien de vaak voorkomende datalekken van vandaag weet je maar nooit waar je vingerafdrukken terecht zullen komen en wat ermee zal gebeuren. Of deze tegenstand van de bevolking nog iets zal wijzigen aan deze nieuwe Belgische ID-kaart is nog af te wachten.

Alles bij de bron; TechPulse