Er werden de voorbije zes jaar meer dan 170 camera’s in Kortrijk gezet. Een plan voor nóg meer camerabewaking ligt op tafel. Terecht? 

...“Er zijn nog te veel woninginbraken en we moeten waakzaam zijn dat de grenscriminaliteit niet opnieuw de kop opsteekt”, zegt de huidig burgemeester Vincent Van Quickenborne, die de voorbije zes jaar een ingrijpend cameraplan voor Kortrijk uitrolde. “Ons voorstel is nu om ook woonwijken te beveiligen met camera’s. Een voorstel dat 77 procent van de Kortrijkzanen steunt, zo bewijst een rondvraag van Team Burgemeester. Camera’s zijn bovendien goed voor de verkeersveiligheid. We willen vier trajectcontroles: in de Doornikserijksweg tussen Kooigem en Kortrijk, in de Rekkemsestraat in Marke, in de Moeskroensesteenweg in Aalbeke en in de Sint-Katharinastraat in Heule”, aldus Van Quickenborne.

N-VA vindt dat er niet mag worden bespaard op veiligheid en gaat veel veel verder. Kopman Axel Ronse maakte eerder al bekend dat N-VA wil onderzoeken of de camera’s kunnen uitgerust worden met sensoren die onder meer decibels en passage registreren. “Als de sensor op een raar tijdstip opeens meer passage registreert, kan dat wijzen op drugstrafiek”, verduidelijkt Ronse. 

Alles bij de bron; HLN