Zes mensen kwamen eind juli bij Calderon aan de deur, waarbij ze beweerden van het politiekorps van San Francisco te zijn. Er werd niet gezegd dat het tweetal dat de huiszoeking uitvoerden, niet van de politie maar van Apple waren. De vier agenten bleven buiten staan, vermoedelijk omdat ze niet naar binnen mochten, omdat een huiszoekingsbevel ontbrak.

De mannen waren op zoek naar een prototype van de iPhone 5, die enige tijd daarvoor was verloren in een tapasbar niet ver bij het huis van Calderon vandaan. Het prototype van de iPhone was via gps herleid naar zijn huis.

Het verhaal is grotendeels bevestigd door een zegsman van het politiekorps in San Francisco. Calderon meende echter dat het allen agenten waren: anders had hij het niet toegestaan. Het is onduidelijk of de actie van de Apple-medewerkers in de Verenigde Staten strafbaar is. Tijdens de huiszoeking kreeg hij een telefoonnummer van een van de mensen die de huiszoeking uitvoerde. Dat telefoonnummer behoort toe aan Anthony Colon, die volgens zijn offline gehaalde LinkedIn-profiel 'senior investigator' bij Apple is. 

Alles bij de bron; tweakers 

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha