Hunted, 13 mensen, 6,5 koppel, ‘Doodgewone Nederlanders’ in Hunted-jargon die 21 dagen uit handen proberen te blijven van ‘de top van de Nederlandse opsporing’ worden gedoseerd gepresenteerd door de makers van het programma.

De focus deze eerste aflevering lag op de zussen Joyce en Kim, een chaotisch stelletje dat door Utrecht van de ene camera naar de volgende rende, terwijl hun handlanger Wim in een niet onopvallende auto stapvoets achter ze aanreed.

Precies zoals het niet moet natuurlijk, want de ‘hunters’, een gezelschap mannen en vrouwen die hun sporen hebben verdiend in het opsporen van voortvluchtigen, hebben toegang tot camera’s en bevolkingsregisters en plaatsen in een handomdraai een tap op de telefoons van iedereen die in de verste verte wel eens een connectie zou kunnen hebben met de deelnemers aan het programma.

Want aan zoiets als privacy doet het programma niet. Natuurlijk, daar hebben de deelnemers voor getekend, maar het is fascinerend om te zien welke registers daardoor kunnen worden opengetrokken. De hunterteams in het land, de boots on the ground van het hoofdkwartier in Rotterdam, intimideren zich de voordeur voorbij en weten vaak waardevolle informatie te krijgen uit de medeplichtigen van de deelnemers.

Alles bij de bron; Parool


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha