Onder de aangekondigde nieuwe Amazon-producten is wel een heel opvallende lancering te vinden. De dienst komt namelijk met de Ring Always Home Cam, een drone die gebruikt kan worden om binnenshuis naar verschillende ruimtes te vliegen.

Het is bedoeld voor mensen die hun huis in de gaten willen houden terwijl ze de deur uit zijn, om onder meer te zien of er bij hen ingebroken wordt. Gebruikers stellen van tevoren de ruimtes in waar de drone naartoe mag vliegen. Het apparaat houdt hierop in de gaten of er verdachte geluiden of bewegingen in huis plaatsvinden. Mocht dat zo zijn, gaat het op onderzoek om te zien wat er aan de hand is. De drone maakt geluid tijdens het vliegen, waardoor volgens de webwinkel niemand opgenomen kan worden zonder zich daar bewust van te zijn.

Op Twitter wordt er voornamelijk ongemakkelijk gereageerd op de komst van de drone en mensen maken zich vooral zorgen over het beschermen van hun privacy. Het nieuwe apparaat wordt meermaals ‘dystopisch’ en ‘angstaanjagend’ genoemd. De Always Home Cam is in de Verenigde Staten vanaf 2021 beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer de drone precies in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Alles bij de bron; AD


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha