Exact een dag nadat bekend werd gemaakt dat het onderzoek naar de granatenaanslag in de Hanselaarmate in Zwolle-Zuid in februari is gestaakt, zijn de drie bewakingscamera's die daar al die tijd hebben gehangen, ook weggehaald.

De buurt haalt opgelucht adem: ,,Het voelde helemaal niet per se veilig en je had het gevoel bekeken te worden. Ik ben blij dat ze weg zijn", zegt de achterbuurvrouw. ,,Eentje stond zo opgesteld dat die recht mijn tuin inkeek. Ik voelde me heel erg bespied.” Dat die camera's er mede voor haar veiligheid zouden zijn gekomen, wuift ze weg. ,,Hoe vaak zie je niet in Opsporing Verzocht van die gasten met bivakmutsen en shawls voor de mond onherkenbaar op camerabeelden? Die vinden ze ook nooit.”

Een andere omwonende zegt dat hij nooit heil heeft gezien in de camera‘s. ,,In het begin waren ze misschien wel even nuttig, maar later gaf het alleen maar het gevoel dat er op je gelet werd. Bovendien: degenen die dit gedaan hebben zijn heus wel zo slim om niet nog een keer te komen als er camera's hangen.” Wel bevreemdt het hem dat de politie na een krappe drie maanden onderzoek helemaal geen aanknopingspunten heeft om de aanslag verder te rechercheren.

Alles bij de bron; deStentor


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha