IT-bedrijf SITA doet onderzoek naar de blockchain-technologie waarmee reizigers kunnen worden voorzien van één veilige token, waarmee identificatie binnen luchthavens en bij douanes mogelijk is. Door deze technologie kan bij reizigers tijdens het passeren van landsgrenzen op een veilige manier biometrische identificatie worden toegepast. De noodzaak van meerdere reisdocumenten komt hierdoor te vervallen, terwijl reizigers geen persoonlijke data hoeven te delen. Reizigers in staat te stellen om een te verifiëren 'token' op hun mobiele telefoon te creëren, waarin ze hun biometrische en andere persoonsgegevens kunnen opslaan, is het doel van het onderzoek van SITA.

Blockchain-technologie biedt ons nu de mogelijkheid om biometrie op een nieuwe manier in te zetten. Het zou gebruikt kunnen worden om biometrie in te zetten bij het passeren van landsgrenzen en binnen luchthavens, zonder dat de data van de reiziger opgeslagen wordt door verschillende autoriteiten", zegt Jim Peters, CTO van SITA.

In deze visie op het reizen van de toekomst kan iedere autoriteit over de hele wereld eenvoudig het gezicht en het mobiele device van de reiziger scannen waardoor geverifieerd kan worden of de reiziger een geautoriseerde reiziger is. Tijdens dit proces hebben partijen geen controle over de biometrische gegevens en kunnen zij deze gegevens ook niet opslaan.

Alles bij de bron; LuchtvaartNieuws


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha