Een auto 'sleutelloos' openen en starten wordt steeds populairder. Vrijwel alle automerken bieden de optie tegen een meerprijs aan. Als de eigenaar van de sleutel in de buurt van de auto is, gaat de auto automatisch open en is de motor te starten met een simpele startknop zonder de sleutel uit een zak of tas te hoeven halen.

Het is ADAC gelukt om de radiolink tussen de auto en de sleutel te vergroten met consumentenhardware via de 2,4GHz-frequentie. Dan moet de aanvaller met de ontvangende apparatuur wel binnen twee meter van de sleutel zijn om het signaal te versturen naar een handlanger in de buurt van de auto. Met duurdere, speciale apparatuur is het ook mogelijk om het signaal tot acht meter afstand op te vangen, of door muren.

ADAC testte modellen van Audi, BMW, Citroën, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Range Rover, Renault, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, SsangYong, Subaru, Toyota en Volkswagen. Alle auto's waren gevoelig voor de aanval. ADAC hoopt dat autobouwers de beveiliging van de elektronica gezamenlijk gaan verbeteren, zoals in andere it-sectoren al lang standaard is.

Alles bij de bron; Tweakers


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha