×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 73 niet laden

Nederlands paspoortHierbij vraag ik uw dringende aandacht voor onderstaand artikel van Tweakers.net. De overheid en media hebben doen voorkomen alsof de invoering van de vingerafdruk in 2009 in het biometrische paspoort al een vaststaand feit is. Maar als we deze materie goed volgen, zien we dat donderdag 13 november 2008 het wetsvoorstel in de Tweede Kamer is behandeld! Er is dus nog gelegenheid om veel aandacht aan de keerzijde van deze maatregel te besteden in de hoop dat we in ieder geval wakker worden en wellicht nog tegen kunnen houden?

In de Tweede Kamer is donderdag gedebatteerd over een wijziging van de Paspoortwet, die regelt dat elke Nederlander vingerafdrukken moet afgeven bij een paspoortaanvraag. Deze gegevens worden in een centrale database geplaatst.

De plannen staan in een wetsvoorstel van staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) dat donderdag behandeld is door de Tweede Kamer. Voor het wetsvoorstel bestaat een meerderheid, bestaande uit PvdA, CDA en PVV. Het wetsvoorstel regelt dat er een einde komt aan de gedecentraliseerde opslag van paspoortgegevens en dat er extra biometrische gegevens van elke paspoorthouder worden opgeslagen in de nieuwe centrale database.

Lees verder...

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha