ChristenUnie wil bodyscanners in heel Europa

Als het aan de ChristenUnie ligt krijgen luchtvaartreizigers straks niet meer de keus tussen de metaaldetector en bodyscanner. De partij wil dat alle metaaldetectors op Europese luchthavens door bodyscanners worden vervangen.

Daarbij moeten volgens hem alleen de meest geavanceerde security scanners worden gebruikt. "Er zijn ook security scanners op de markt die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid en de privacy. Zo gebruiken oude systemen röntgenstraling in hun technologie, en dat is niet goed voor de gezondheid van de passagier, zeker wanneer een passagier meerdere keren per jaar door een dergelijke machine moet" laat Van Dalen weten.

Straling bodyscanners hoger door rekenfout

De straling van Amerikaanse bodyscanners is door een rekenfout tien keer hoger dan verwacht, zo blijkt uit onderzoek. De Transportation Security Administration gaat het stralingsniveau van de apparaten opnieuw onderzoeken, nu blijkt dat bij tests de resultaten veel hoger uitvielen....

....De blunder werd veroorzaakt door technici die een rekenfout maakten. De Amerikaanse overheid houdt vol dat duizend screenings met een bodyscanner gelijk staan aan één medische röntgenfoto.

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha