Organisaties die ervoor kiezen om vingerscanners, irisscanners en andere vormen van biometrische identificatietechnieken toe te passen, moeten rekening houden met de voor- en de nadelen van elk principe en met het feit dat sommige toepassingen minder geschikt zijn. 

Niet alle technieken zijn even praktisch of wenselijk: voor de doorgang door een deur is het onpraktisch om bloed te moeten laten analyseren of een handgeschreven tekst te overleggen ter identificatie. Het is dus relevant om de juiste vorm te kiezen en wel aan de hand van factoren als de gewenste beveiligingsgraad, het soort gebruikers, de gevoelens van de gebruiker, de plaats waar de modaliteit gelezen moet worden en de snelheid van de transactie.

Daarbij komt nog dat sommige technieken nog niet geavanceerd genoeg zijn: iemands lichaamshouding verandert bijvoorbeeld al wanneer de persoon in kwestie een koffertje draagt. 

Desondanks is biometrie sterk in opmars en de voortschrijdende technologie biometrische identificatie niet alleen steeds nauwkeuriger geschiedt, maar ook steeds goedkoper wordt.

Alles bij de bron; managersonline 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha