×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

Er is geen reden om aan te nemen dat het centraal opslaan van vingerafdrukken onveilig is.  

Landsadvocaat Cécile Bitter verweerde zich met dit argument tegen de poging van Privacy First en 21 burgers om via de rechter de centrale opslag van vingerafdrukken te verbieden. Vanochtend stonden beide partijen tijdens een rommelige zitting tegenover elkaar. De staat voelt niets voor een verbod en vroeg de rechter de eisers niet ontvankelijk te verklaren, zodat de zaak niet inhoudelijk hoeft te worden behandeld.

Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm vertelde dat zijn cliënt (PrivacyFirst) dat toch echt anders ziet en is verbaasd dat Binnenlandse Zaken zelf niet juridische helderheid wil.

Voor de eisers is het duidelijk: de staat zal verder gaan met de database dan de bedoeling is en uiteindelijk ook opsporing gaan doen. “Daarvoor is de database niet bedoeld en dat gebeurt niet”, stelt Bitter in reactie. Of de wet door de rechtbank ongeldig wordt verklaard, is onzeker. Eerst moeten de 21 burgers en de stichting ontvankelijk zijn. Dan pas spreekt de rechter zich over de inhoud uit. De rechtbank doet op 28 januari 2011 uitspraak.

Lees alles bij de bron; webwereld

Security heeft ook een artikel over deze zaak net als solv dat een 'live' verslag op de site zette over het verloop van deze eerste zitting.

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha