×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

Binnen nu en vijf jaar zullen biometrische eigenschappen zoals vingerafdrukken, irisscans en andere biometrische kenmerken steeds vaker gebruikt worden in het dagelijks leven van mensen. Nu worden die gegevens vooral ingezet om terroristen op te sporen of boeven te vangen, straks kunnen consumenten ermee betalen, hun eigen huis binnenkomen of zonder paspoort reizen.

Dit toekomstbeeld schetst het Nederlandse bedrijf WCC Smart Search & Match tijdens het internationale congres ID World in Milaan, dat op 16 november van start gaat, en op de conferentie Identity Next in Den Haag op 8 december. Het bedrijf levert software zoals de database en zoekmachine ELISE, die onder meer gebruikt wordt door politie, grensbewaking en het Ministerie van Justitie, en die in staat is de best passende match te vinden

Het taboe verdwijnt. Het gemak wordt steeds belangrijker en de privacydiscussie schuift daardoor naar de achtergrond." zegt Went. Nieuwe software en databases, zoals ELISE, maken biometrie toepasbaar in het dagelijks leven. Dat vraagt echter ook om een nieuwe aanpak. Vroeger werden eigenschappen als vingerafdrukken, DNA en gezichten in aparte databases bewaard. Die waren slecht toegankelijk en duur in gebruik. Om die databases toegankelijker te maken werd software ontwikkeld om deze databases aan elkaar te linken, waardoor ze zich "gedroegen" als één database.

Lees alles bij de bron; sys-con 

LOL...Sargasso meldt hetzelfde op 17-11

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha