Gezichtsherkenningsbedrijf Clearview AI wil nagenoeg iedereen op aarde via een megadatabase die honderd miljard afbeeldingen bevat kunnen identificeren wat neerkomt op veertien foto's voor elk persoon op aarde. Dat heeft het bedrijf onlangs tegenover investeerders laten weten, zo meldt The Washington Post op basis van een financiële presentatie die het in handen kreeg.

In de presentatie stelt Clearview dat de gebruikte database nu meer dan tien miljard afbeeldingen bevat en het dataverzamelingssysteem 1,5 miljard afbeeldingen per maand verwerkt. Met een investering van vijftig miljoen dollar claimt het bedrijf de database naar honderd miljard afbeeldingen te kunnen uitbreiden, alsmede nieuwe producten ontwikkelen. Verder zal het geld worden gebruikt voor het lobbyen van beleidsmakers, wat in gunstigere wetgeving moet resulteren.

Het bedrijf wil daarnaast niet alleen gezichten voor opsporingsdiensten scannen, ook doet het bedrijf onderzoek naar technologieën waarmee het mensen kan identificeren op basis van de manier waarop ze lopen, hun locatie achterhalen op basis van een foto en hun vingerafdrukken op afstand kan scannen.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha