Luchthavens in de Verenigde Staten adopteren sinds de Covid-19-pandemie massaal biometrische identificatiemethoden om reizen volledig te automatiseren.

Omdat het aantal reizigers tijdens de Covid-pandemie laag blijft, investeren luchthavens, techbedrijven en zelfs overheidsagentschappen steeds meer in biometrische innovaties, om de reiservaring zogezegd vlotter te maken. De nood voor “social distance” en contactloze processen tijdens het reizen, hebben deze trend alleen maar uitgebreid, schrijft The New York Times.

Vooral gezichtsherkenning maakt furore in de VS. Volgens een studie van het National Institute of Standards and Technology zou die technologie met 99,5 procent accuraatheid een pak betrouwbaarder zijn dat het scannen van de irissen of vingerafdrukken.

“.. als biometrie wil lukken, moet je gegevens kunnen vergelijken met een betrouwbare bron van data. Het gezicht is hiervoor het makkelijkst om te gebruiken, omdat het op alle essentiële documenten staat, zoals je rijbewijs, paspoort, enzovoorts”, zei het hoofd van technologie bij het Zwitserse biometriebedrijf SITA.

Het gebruik van biometrische gegevens om te controleren wie de VS betreedt, werd sinds de aanslagen van 9/11 toegelaten door het Amerikaanse Congres. Verschillende reizigers hebben sindsdien echter hun bezorgdheid over de schending van de privacywetgeving uitgedrukt. Bedrijven en overheidsagentschappen houden echter vol dat de verzamelde gegevens niet worden bijgehouden en dat ze bovendien volledig vrijwillig worden verkregen.

Alles bij de bron; BusinessAM


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha