Dankzij een biometrische scanner kunnen vrachtwagenchauffeurs direct een (haven)terminal oprijden. Zeeland wordt de landelijke proeftuin voor dit systeem.

De chauffeur moet alleen zijn Cargocard - een soort betaalpas - meenemen en bij de ingang zijn vinger in een biometrisch scanapparaat leggen. Dat stelt aan de hand van het volume van de vinger vast of Thijs de Trucker ook echt Thijs is. Zo ja, dan gaat het hek open.

,,En nee, een losse vinger werkt niet, hij moet echt aan de chauffeur vastzitten'', knipoogt Erwin Salemink, business development manager bij één van de drijvende krachten achter Zeeland Connect, het provinciale logistieke platform waarin ondernemers, overheid en onderwijs kennis en ervaring delen en ontwikkelen. 

Vijftien bedrijven doen mee aan het 'snelkassa'-project. En met reden, want de Cargocard in combinatie met 'de vinger' slaat veel vliegen in één klap. ,,Terminal- en transportbedrijven hebben minder papieren rompslomp. De identificatie aan de poort is betrouwbaar, wat ideaal is voor de beveiliging. Onbemande toegangen zijn in principe ook mogelijk.''

Alles bij de bron; PZC


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha