Pasfoto's moeten in alle gevallen voor digitale gezichtsherkenning geschikt zijn, zo stelt de VVD in Kamervragen aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken over de eisen die aan pasfoto's worden gesteld. 

"Deelt u de mening dat pasfoto’s, mede uit oogpunt van veiligheid, in alle gevallen geschikt moeten zijn voor digitale gezichtsherkenning?", gaat het Kamerlid verder. De Caluwé stelt dat ondanks de algemeen geldende regels voor pasfoto's gemeenten hun eigen regels hanteren. De Caluwé wil ook weten of Plasterk bekend is met de regel dat het gezicht voor digitale gezichtsherkenning volledig zichtbaar moet zijn en de zijkanten onbedekt moeten zijn. In het geval van gelaatsbedekkende kleding die op grond van religieuze of levensbeschouwelijke overtuiging wordt toegestaan, is de ooraanzet vaak niet zichtbaar. Toch worden deze pasfoto's vaak goedgekeurd, aldus het Kamerlid. Ook pasfoto's met een tijdelijke tatoeage kunnen volgens De Caluwé voor problemen zorgen.

Verder vraagt het Kamerlid aan de minister of hij bereid is de eisen voor pasfoto’s aan te scherpen zodat pasfoto’s aan alle eisen voor elektronische gezichtsherkenning voldoen. De minister heeft drie weken de tijd om de vragen te beantwoord.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha