Er staan gigantische hoeveelheden video’s online die mensen van zichzelf of elkaar gemaakt hebben. Video’s die allerlei informatie bevatten die potentieel waardevol is voor adverteerders. Elke vlogger is namelijk ook consument, en elke consument een mogelijke klant. 

Een uit Chicago afkomstig bedrijf genaamd Mattersight Corporation heeft een ‘predictive video system’ ontwikkeld, dat volgens hen de spraak en gezichtsuitdrukking van mensen in video’s kan analyseren. Hiermee kunnen adverteerders “het gedrag van mensen voorspellen op basis van persoonlijkheid, stijl en emotionele staat.”

Volgens een persbericht van het bedrijf is dit de toekomst van data-mining: niet alleen tekstuele informatie, maar ook video’s die publiekelijk toegankelijk zijn via (sociale) media als YouTube kunnen bijdragen aan het profileren van individuele personen. Met de algoritmes waar het bedrijf patent op heeft aangevraagd, kunnen nog preciezere voorspellingen gedaan worden over het soort producten waar een specifieke consument in geïnteresseerd zal zijn. En kunnen mensen dus nog effectiever gemanipuleerd worden.

Alles bij de bron; MotherBoard


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha