Als het aan MasterCard ligt, kunnen onlinebetalingen eind volgend jaar al in grote delen van Europa via een vingerafdruk of gezichtsherkenning worden afgerond. Die ambitie werd uitgesproken naar aanleiding van een zes maanden durende proef met 750 kaarthouders van ABN AMRO. 

Negen op de tien deelnemers zouden volgens het betalings- en technologiebedrijf bereid zijn hun wachtwoorden definitief in te ruilen voor biometrische authenticatie. Daarbij viel het op dat de vingerafdrukmethode iets meer aanhangers had dan de variant met gezichtsherkenning. De gezichtsherkenning gebeurde daarbij overigens niet met een foto, maar met video. De gebruikers moesten met de ogen knipperen om te voorkomen dat criminelen er misbruik van maken door simpelweg een foto voor de lens te houden.

Voor het concreet uitrollen van de techniek, in onder meer het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland, wordt nu contact gezocht met grote banken en technologiebedrijven. "We gaan verder kijken of we onze technologie kunnen integreren in de apps", aldus Arjan Bol, directeur MasterCard Nederland.

Alles bij de bron; AutomGids


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha