Geen vaccinatiebewijs, maar wel verplicht door de teststraat. Meer dan honderd werkgevers willen dat werknemers zich laten testen voordat ze naar kantoor komen. Dat dat blijkt uit navraag van BNR bij Ondernemend Nederland, werkgeversvereniging AWVN en arbodienst Capability.

In sommige gevallen zetten ondernemers zelfs een volledige teststraat voor hun kantoorpand.

Volgens Titus Kramer van arbodienst Capability is het de bedoeling dat alle werknemers 's ochtends door de teststraat gaan al zegt hij erbij dat dit niet eenvoudig zal zijn: 'Er zijn altijd mensen die het niet willen en die weigeren er aan mee te werken.' Volgens Kramer zijn de productiebedrijven meer bereid om de test te doen, maar ziet hij vooral in administratieve functies meer weerstand. Daar waar thuisgewerkt kan worden.

Kramer denkt dat het testen de enige oplossing is om de zorgen van gevaccineerde werknemers weg te nemen maar staat niemand 'te trappelen om daar ruchtbaarheid aan te geven: 'Vakbonden vinden er wat van, bedrijven zijn bang om verkeerd in het nieuws te komen.' Hij ziet een grotere mate van acceptatie bij de kleinere bedrijven: 'Grotere hebben meer te maken met bonden en de ondernemingsraad, daar duurt het proces langer.' 

Alles bij de bron; BNR


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha