De op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo zegt geen ip-adressen van gebruikers of andere persoonlijke informatie op te slaan en ook geen profielen van gebruikers aan te maken. Ze hebben vandaag een nieuwe browserplug-in en mobiele app gelanceerd die de privacy van internetgebruikers moeten beschermen. 

Om het beschermen van de privacy op internet te vereenvoudigen heeft DuckDuckGo de eigen browserextensie en mobiele app vernieuwd. De nieuwe versies beschikken over een blocker die trackernetwerken blokkeert, het standaard laden van de https-versie van een website en "private search". Hierbij zegt de zoekmachine de privacy van gebruikers ook op de websites die ze bezoeken te beschermen.

Verder laten de plug-in en app nu ook de privacyscore van een website zien. De score is gebaseerd op de aanwezigheid van verborgen trackernetwerken, de beschikbaarheid van https en andere "privacy practices". De nieuwe app en extensie zijn beschikbaar voor FirefoxSafariChromeiOS en Android. De code van de app en extensie is via GitHub open source gemaakt. De zoekmachine zou de afgelopen jaren bij elkaar al ruim 16 miljard anonieme zoekopdrachten hebben verwerkt. 

Bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!