Body surveillance vindt plaats wanneer jouw lichaam wordt gemonitord. Dit kan gebeuren met het oog op beïnvloeding. Data over jouw lichaam, zoals jouw locatie en gezondheid, worden verzameld om aannames te maken over jouw gedrag. Deze aannames kunnen gebruikt worden om beleid te maken waarmee jouw gedrag gestuurd wordt. Body surveillance kan ervoor zorgen dat jij niet als mens wordt gezien maar als kwantificeerbare data. We moeten kritisch kijken naar maatregelen die gericht zijn op de verwerking van gegevens over onze lichamen.

De afgelopen tijd deden we onderzoek naar vier corona-maatregelen: de CoronaMelder, de wijziging van de Telecommunicatiewet, de Corona Opt-in en het gezondheidspaspoort om twee vragen te beantwoorden: 1) Welke gegevens worden er met deze maatregelen verzameld? en 2) Waar komen deze gegevens terecht?

In dit onderzoek hebben we gekeken naar welke gegevens op basis van deze maatregelen worden verzameld en wie daar bij kan. Als je hier meer over wilt lezen dan kan dat in dit verslag.

Lees hier het verslag

Alles bij de bron; Bits-of-Freedom


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha