Mobile Device Management (MDM) laat bedrijven de telefoons beheren die hun werknemers gebruiken, maar dit gaat ten koste van de privacy. Via Mobile Device Management is het mogelijk voor een beheerder om op afstand de telefoon te volgen, sms-berichten te lezen, foto's en video's te bekijken, de browsegeschiedenis op te vragen, het gebruik van bepaalde apps te blokkeren en het toestel op afstand te wissen of vergrendelen. 

Werknemers moeten dan ook geen MDM-oplossing op hun eigen telefoon accepteren, zo stelt software-engineer Christopher Demicoli. Het gaat alleen ten koste van de privacy en veel werknemers staan hier niet bij stil, zo merkt hij op. Zodra een MDM-profiel is geïnstalleerd kunnen ze alles doen wat ze willen en zijn het slechts mensen die bepalen waar de grens wordt getrokken."

De oplossing is volgens Demicoli eenvoudig, namelijk het niet opslaan van bedrijfsgegevens op de eigen privételefoon. Dergelijke data moet op een aparte bedrijfstelefoon worden opgeslagen, aldus de software-engineer. Hij adviseert werknemers dan ook om geen MDM-oplossing op een telefoon met privégegevens te installeren.

Alles bij de bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!