Social media diensten vragen maar al te vaak om je locatie. Je kunt natuurlijk de locatiediensten op je apparaat geheel uitschakelen. Alleen betekent dit ook dat geen enkele andere app erbij kan, zodat je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van routebeschrijvingen en dergelijke in andere apps

...In veel gevallen is het echter beter om Facebook apart de toegang tot je locatiegeschiedenis te ontzeggen. Dit zorgt ervoor dat Facebook niet meer bij de opgeslagen locatiegegevens op je apparaat kan, en dat Facebook zelf ook geen locatiegegevens meer kan opslaan. Andere apps kunnen dan nog wel gewoon gebruikmaken van de locatiediensten en de locatiegeschiedenis op je apparaat.

Open de Facebook-app en ga naar de instellingen door op het hamburgermenu te drukken. Navigeer naar Instellingen > Accountinstellingen en kies Locatie. 

Hier kun je de optie Locatiegeschiedenis uitschakelen, evenals de locatiedeling instellen voor Vrienden in de buurt en andere locatiegebaseerde functies, zoals Tips voor plaatsen en Wi-Fi zoeken. Deze opties gelden voor de Facebook-app op zowel Android als iOS. Als je de locatiediensten voor Facebook geheel uitschakelt, kun je ook niet meer inchecken of locaties aan je tijdlijnberichten koppelen.

Alles bij de bron; CompTotaal


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha