De nieuwe functie 'Snap Map' bereik je na de update door het camerascherm in de app met twee vingers samen te 'pinchen'. Via de map zie je drie verschillende soorten inhoud. Enerzijds zie je waar je vrienden zich bevinden en kan je de verhalen die ze gedeeld hebben zien. Nog via de 'Snap Map' toont Snapchats zogenaamde 'hotspots', dat zijn willekeurige Snapchatverhalen die je mogelijk leuk vindt. 

Een derde soort inhoud wordt je aangeboden via ronde previews op de kaart. Wanneer je de preview opent krijg je verzamelde snaps over een evenement of locatie. Wie gebruik wil maken van 'Snap Map', moet Snapchat toestemming tot zijn locatiegegevens geven. Anders is het gebruik van de 'Snap Map' onmogelijk. 

Belangrijk om weten is dat je bij de instellingen kan aangeven met wie je jouw locatie wil delen: met al je vrienden, met een selectie vrienden of met niemand door de 'onzichtbare modus' aan te vinken...

...Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat, stelt 'Snap Map' als een leuke, nieuwe feature voor, maar er komt ook meteen kritiek op de gevolgen voor de privacy van gebruikers. Zo blijkt uit onderzoek van The Verge, dat de locatie van een gebruiker niet alleen gedeeld wordt wanneer een snap wordt geplaatst - zoals je logischerwijs zou denken - maar telkens wanneer je Snapchat opent. Dus ook wanneer je niet specifiek 'Snap Map' gebruikt, maar bijvoorbeeld ook wanneer je Snapchat alleen gebruikt om snaps te versturen of te bekijken.

Wetende dat heel wat gebruikers van Snapchat ook 'vrienden' volgen in de app die ze in werkelijkheid amper of zelfs helemaal niet kennen, is het belangrijk te beseffen dat (en met wie) je jouw locatie deelt via 'Snap Map'. 

Alles bij de bron; HLN [Thnx-2-Luc]


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha